Архиепископът на Хелзинки и на цяла Финландия Лъв: Възнамерявам да се ваксинирам възможно най-скоро

In other languages: FI – GR – RUS

Автор: Doxologia INFONEWS

Масовата кампания за ваксинация във Финландия започна през месец януари т.г. Първите 100 000 финландци са ваксинирани, което спрямо населението на Финландия от над 5,5 млн. души е висок процент.

Въпреки огромните поражения, които нанесе пандемията от коронавирус на цялото човечество, изразени в милиони заразени и стотици хиляди починали хора, както и поражения върху световната икономика – има хора, които се обявяват против ваксинирането, застрашавайки своя живот и този на своите ближни.

Противниците на носенето на маски и конспираторите относно „изкуственото създаване“ на коронавируса или отричане на неговото съществуване се пренесоха на друга плоскост, обяявайки се срещу ваксинината срещу вируса и самия процес на ваксиниране.

За съжаление, такива индикации се забелязват предимно в религиозните среди и най-вече в т.нар. фанатични, и религиозно-екстремистки кръгове, което утвърждава вижданията като цяло на тези, които се обявяват против религията.

И конкретно в нашия случаи на тези, които все още не са членове на Православната Католическа Църква.

Именно в тези християно-талибански фанатични среди се разпространява невярна или изопачена информация относно самия вирус и самата ваксина. Оставаме настрана глупостите, които може да измисли само един болен мозък относно чипиране чрез поставяне на ваксината.

Именно по този повод на масова ваксинация във Финландия и срещу разпространението на различни конспиративни теории относно ваксината срещу коронавирус Високопреосвещеният Архиепископ на Хелзинки и на цяла Финландия Леон (Лъв) призова своето паство да се ваксинира за общото благо и здраве на всички хора.

Относно поставянето на ваксина срещу вируса на самия него и с оглед на вече поставената ваксина на Всесветейшия Вселенски Патриарх г-н г-н Вартоломей, Архиепископ Лъв заяви: „Все пак възнамерявам да се ваксинирам възможно най-скоро. По този начин, вярвам, че ще защитя не само себе си, но и тези около мен.

Надявам се, че паството в нашата Църква активно ще следи за ситуацията с ваксинирането като се ваксинира, когато му дойде редът. Макар че за премахването на ограничителните мерки ще отнеме още малко време, това е една от най-важните стъпки по пътя за нормален енорийски живот, който е така очакван от всички нас“.

Припомняме, че Архиепископ Леон предприе строги мерки в своята Епархия, насочени за опазване здравето на вярващите и духовниците с цел противопоставяне разпространението на пандемията от коронавирус. По-конкретно той призова църковните служители да осигурят дезинфектанти и да следят за спазване на отстоянията на вярващите едий от друг по време на богослужение. Дори повечето клирици си инсталираха приложения за проследяване разпространението на вируса, предприемайки гъвкави мерки във всеки един момент от развитието на пандемията.

Източник: Ὀρθόδοξη Αὐτόνομη Ἐκκλησία τῆς Φιλλανδίας | Suomen ortodoksinen kirkko | Ortodoxa kyrkan i Finland | Финландская Православная Церковь

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal