Архиепископът на Охрид (под схизма) Стефан поздрави новия Патриарх на Сърбия Порфирий

In other languages: MK

Автор: Александър Иванов

Намиращият се под схизма Негово Блаженство Архиепископ на Охрид г-н г-н Стефан от Република Северна Македония поздрави новия Предстоятел на Православната Църква в Сърбия – Негово Блаженство Ипекския (Печ) Архиепископ, Белградско-Карловския Митрополит и Патриарха на Сърбия г-н г-н Порфирий. За това съобщава пресслужбата на намиращата се под схизма МПЦ-ОА.

От наше име, от името на братята Архиереи, свещенството, монашеството и верния народ от Православната Църква в Република Северна Македония, ви предвам най-искрените поздравления по повод избирането Ви.

Във Вас, Ваше Блаженство, виждаме христоподобен Архипастир, който със своята възвишена евангелска лююбов правилно разбира ситуацията в Православната Църква, и вярваме, че с Вашето интронизиране на Катедрата на Свети Сава ще се прояви истинската християнска любов и ще дойде благоприятно развитие на междуцърковните отношения в интерес на нашите близки народи и църкви.

Молим се Всемилостивият Бог и Спасител наш Господ Иисус Христос да ви дарува добро здраве и духовни сили, за да бъдете добрият пастир и верен съработник на нивата Господня за благото на Светата Църква.“ – пише в поздравителния си адрес Негово Блаженство Архиепископът на Охрид (под схизма) г-н г-н Стефан.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal