Начало » Православна Църква » Нови поместни църкви » Православна Църква на Сърбия » Архиепископът на Охрид (под схизма) Стефан поздрави новия Патриарх на Сърбия Порфирий

Архиепископът на Охрид (под схизма) Стефан поздрави новия Патриарх на Сърбия Порфирий

In other languages: MK

Автор: Александър Иванов

Намиращият се под схизма Негово Блаженство Архиепископ на Охрид г-н г-н Стефан от Република Северна Македония поздрави новия Предстоятел на Православната Църква в Сърбия – Негово Блаженство Ипекския (Печ) Архиепископ, Белградско-Карловския Митрополит и Патриарха на Сърбия г-н г-н Порфирий. За това съобщава пресслужбата на намиращата се под схизма МПЦ-ОА.

От наше име, от името на братята Архиереи, свещенството, монашеството и верния народ от Православната Църква в Република Северна Македония, ви предвам най-искрените поздравления по повод избирането Ви.

Във Вас, Ваше Блаженство, виждаме христоподобен Архипастир, който със своята възвишена евангелска лююбов правилно разбира ситуацията в Православната Църква, и вярваме, че с Вашето интронизиране на Катедрата на Свети Сава ще се прояви истинската християнска любов и ще дойде благоприятно развитие на междуцърковните отношения в интерес на нашите близки народи и църкви.

Молим се Всемилостивият Бог и Спасител наш Господ Иисус Христос да ви дарува добро здраве и духовни сили, за да бъдете добрият пастир и верен съработник на нивата Господня за благото на Светата Църква.“ – пише в поздравителния си адрес Негово Блаженство Архиепископът на Охрид (под схизма) г-н г-н Стефан.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal