Архиепископът на Кипър към новия Сръбски Патриарх: Споделяме вашата радост

In other languages: GREN

Автор: Йордан Георгиев

Древната Апостолска Църква на Кипър участва в радостта на православните братя християни от Църквата на Сърбия, по случай избора и интронизацията на Блаженейшия Патриарх на Сърбия г-н г-н Порфирий като 46-и Предстоятел на Патриаршеския престол на Свети Сава Сръбски.

Предстоятелят на Църквата на Кипър, Негово Блаженство Архиепископът на Кипър г-н г-н Хрисостом II изпрати поздравителен адрес до Блаженейшия Патриарх на Сърбия г-н г-н Порфирий в деня на неговата интронизация, в петък на 19 февруари 2021 г.

Ето какво пише Архиепископът на Кипър към своя събрат Патриарх Порфирий:

«Блаженейши Архиепископе на Печ, Митрополите на Белград и Карловци и Патриарше на Сърбия, в Христа Бога многообични и въжделени брате и съслужителю с наше Смирение, г-н Порфирие, с най-голямо удоволствие, прегърнати братски в Господа, приветстваме Ваше достопочтено Блаженство.

Светата Църква на Кипър участва в радостта на сестринската Църква на Сърбия по случай благополучния избор на многообичаното от нас Ваше Блаженство като Патриарх на тази Църква.

Топлосърдечно поздравяваме Ваше Блаженство по случай достойния избор като отправяме молитва към Небесния Творец и Ръководител на Църквата Христова да ви дарува непоклатимо здраве, дълголетие и всякаква подкрепа за благополучно и плодоносно кормчийство на сестринската Православна Църква на Сърбия, с твърдата вяра на Отците, за благото на благочестивия вярващ сръбски народ.

Свещена Архиепископия на Кипър, 19 февруари 2021 г.».

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΡΧΙ… by Doxologia INFONEWS

Източник: Ἐκκλησία τῆς Κύπρου

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal