Архиепископът на Атина за новия Сръбски Патриарх: Бог предложи на сръбския народ Патриарх с апостолски ценности

In other languages: GREN

Автор: Jordan Georgiev

Негово Блаженство Архиепископът на Атина и на цяла Гърция г-н г-н Йероним II изпрати поздравително писмо по случай избора на нов Сръбски Патриарх Негово Блаженство г-н г-н Порфирий.

В писмото се казва, че Атинската Архиепископия е била информирана за избора на новия патриарх на Сърбия, който ще бъде наследник на Престола покойния сръбски патриарх Ириней. Той поздрави новия Сръбски Патриарх от свое име, Йерархията на Еладската Църква и христолюбивия гръцки народ: «Затова бихме искали да поздравим клира, вярващите и Вашата църква с избора на техния нов Патриарх».

«…Освен това се молим с цялото си сърце Богът на мира „Който чрез кръвта на вечния завет въздигна от мъртвите великия Пастир на овците – Господа нашего Иисуса (Христа)“(Евреи 13: 20) да Ви покаже вечносветещия фар на евангелските, отеческите и канонични традиции, светилото, което гори и да просвети ония, които са в тъмнина и сянка смъртна.

Облажаваме благочестивия, православен и многострадален сръбски народ, с когото сме обединени от векове, обвързани от неразривни църковни, исторически и братски връзки, че Бог му е дал Първойерарх, който има апостолски ценности, украсени от най-хубавите дарове на Дух Светий.

Освен това, се молим на нашия Господ да Ви дари дълго и спокойно патриаршеско служение, изпълнено с Дух Светий и всички дарове за прослава на Неговото Свято Име както и всичко най-добро за Светата Църква в Сърбия и полза за христолюбивия нейн народ чрез застъпничеството на нашия Свети Отец Сава, първи Архиепископ на Сърбия, както и на всички Светии…», пише в своето писмо Негово Блаженство г-н г-н Йероним II.

Източник: Ἱερἀ Ἀρχιεπισκοπή Ἀθηνῶν

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal