Александрийският Патриарх Теодор II поздрави новия Патриарх на Сърбия Порфирий

In other languages: GREN

Негово Божествено Блаженство Папата и Патриарх на Александрия и на цяла Африка г-н г-н Теодор II изпрати поздравително писмо до Негово Блаженство Сръбския Патриарх г-н г-н Порфирий по случай избирането му за Патриарх на 18 февруари 2021 г.

«Блаженейши и Светейши Патриарше на Сърбия, в Христа Бога многообични и въжделени брате и съслужителю с наше Смирение, г-н Порфирие, с най-голямо удоволствие, прегърнати братски в Господа, приветстваме Ваше достопочтено Блаженство.

Новината за избора Ви на известния престол на Свети Сава прекоси Балканския полуостров и пристигна като прохладен ветрец до земята на Нил и до нашите уши, което много ни зарадва като Йерархия и клир на Църквата на Свети Марко, и възкликнахме – Аксиос (Достоен)!

Вашият избор създава благоприятни чувства, тъй като наследявате неотдавна починалия и многообичан Ваш предшественик, Патриарх Ириней. Изкачихте се на историческия престол на Свети Сава, чиито молитви и благословии Ви пожелаваме от сърце да Ви подкрепят във Вашето високо и тежко дело. От сърце Ви пожелаваме дългогодишно патриаршеско служение и много здраве», заяви Александрийският Патриарх.

Източник: Ελληνική Κοινότητα Καΐρου

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal