Ρωσική Εκκλησία: Οι σχέσεις μας με τον νέο Πατριάρχη της Σερβίας είναι πολύ θερμές και πολύ φιλικές

In other languages: EN – BG

Του Κώστα Ονισένκο

Στις καλές σχέσεις που έχει με τον νέο Πατριάρχη Σερβίας Πορφύριο αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο ρωσικό κανάλι «Россия 24» ο επικεφαλής του συνοδικού τμήματος της Ρωσικής Εκκλησίας για τις εξωτερικές σχέσεις Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων.

“Προσωπικά γνωρίζομαι μαζί του πολλά χρόνια. Έχουμε συναντηθεί στη Σερβία επανειλημμένως, και στην Κροατία, όταν την επισκεπτόμουν. Οι σχέσεις μας είναι πολύ θερμές, πολύ φιλικές”.

Ο Ιλαρίων ευχήθηκε οι σχέσεις των δύο εκκλησιών να παραμείνουν εξίσου “αδερφικές” και “παραγωγικές” τονίζοντας ότι “χρειαζόμαστε πολύ την υποστήριξη ο ένας του άλλου”. “Νομίζω ότι είναι μια άξια εκλογή, η οποία θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση των καλών μας σχέσεων” τόνισε ο ίδιος.

Ο Ρώσος Μητροπολίτης υπενθύμισε ότι ο Πατριάρχης Κύριλλος ήταν ο πρώτος που συνεχάρη τον Πορφύριο για την εκλογή του ενώ εκθείασε τον προκαθήμενο της Σερβικής Εκκλησίας λέγοντας ότι είναι “αναγνωρισμένος εκκλησιαστικός ηγέτης με μεγάλη αποδοχή. Νομίζω ότι αυτή η εκλογή θα εκληφθεί θετικά όχι μόνο στη Σερβία αλλά και σε όλο τον ορθόδοξο κόσμο”.

Πηγή: OrthodoxTimes


Donate to Doxologia INFONEWS: IBAN BG83STSA93000024673844

 

Follow us on Twitter: @doxologiainews

 

Follow us on Facebook page: @doxologiainfonews

 

Join our Facebook group: @doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram: @doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте: @doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel: @doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube: @doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎