Παραμονή των ονομαστηρίων του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου | ΦΩΤΟ & VIDEO

Μεγάλη τιμή και ευλογία για το Ελληνικό Κέντρο Καΐρου, αποτέλεσε για το ιστορικό παροικιακό σωματείο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, η θερμή υποδοχή που επεφύλαξε στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρο, κατά την παραμονή των Σεπτών Ονομαστηρίων του, στις 16 Φεβρουαρίου το βράδυ.

Τον εορταζόμενο Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής κ. Θεόδωρο, καλωσόρισε ο Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου κ. Νίκος Κάτσικας.

Ο Αντιπρόεδρος του «Σπιτιού των Ελλήνων στο Κάιρο» μετέφερε τις ευχές του Προέδρου κ. Νικόλα Βαδή και όλου του Διοικητικού Συμβουλίου, ευχαριστώντας για τη μεγάλη χαρά να υποδέχεται τον Σεπτό Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησία της Αφρικής στο μέρος αυτό που έχει συνδέσει την παρουσία του με τον Καϊρινό και τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό.

Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ευχήθηκε προς το Ελληνικό Κέντρο Καΐρου να συνεχίσει το έργο του και να διαλαλεί πάντοτε τα ελληνικά χρώματα προς δόξα του Ελληνισμού.

Μάλιστα, θυμήθηκε πολλές αναμνήσεις από το παρελθόν, όπου έχει επισκεφτεί τον ιστορικό αυτό χώρο του Ελληνισμού του Καΐρου.

Το εόρτιο δείπνο ολοκληρώθηκε με το συμβολικό κόψιμο ενός εδέσματος τούρτας και τη φήμη του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου, που συνέψαλαν όλοι οι παρεβρισκόμενοι: ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου Μητροπολίτης Νικόδημος, ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσος, ο Επίσκοπος Ταμιάθεως κ. Γερμανός, και όλοι οι κληρικοί και συνεργάτες του Μακαριωτάτου που τον τίμησαν κατά την παραμονή των Σεπτών του Ονομαστηρίων.

Πηγή: OrthodoxTimes

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal