Начало » Разни » COVID-19 » 1 млн. долара глоба за присъствено богослужение в молитвен дом в Калифорния

1 млн. долара глоба за присъствено богослужение в молитвен дом в Калифорния

Превод: Петя Зарева

Съдия от Калифорния е заявил, че пастирите на известна църква, провеждала богослужения на закрито, няма да лежат в затвора, въпреки че са осъдени да платят значителна глоба от над 1 милион долара.

Адвокат Робърт Тайлър, който представлява църквата Calvary Chapel в Сан Хосе и нейният пастир Майк Макклър, са заявили след съдебното заседание, че съдията на окръг Санта Клара се е съгласил да ограничи наказанието само до „парични санкции“. Съдията няма да налага ефективни присъди на Макклър или други пастири, нарушили забраната за провеждане на присъствени богослужения.

Църквата е провеждала служби на закрито в нарушение на пандемичните здравни ограничения. Църквата също е нарушила съдебната заповед за карантина през ноември, налагаща здравните ограничения.

Calvary Chapel е осъдена да плати глоби за повече от 1 милион долара, въпреки че адвокат Тайлър и други поддръжници на църквата се надяват съдът да застане на страната на вярващите и да постанови, че глобите не трябва да се плащат.

„В допълнение към тази пандемия от коронавирус има има една още по-голяма пандемия“, коментира Тайлър. „И тази пандемия засяга психичното здраве, засяга заетостта, засяга бизнеса.“

Хората „буквално са спасени от самоубийство и депресия, отчаяние и самота заради служението на църквата“, пояснява адвокат Тайлър.

В коментари след съдебното заседание пастир Макклър е пояснил, че църквата се опитва „просто да помогне на хората … както винаги е правила“.

„Тъжно е да видиш държава като нашата, която се бори срещу църквата“, казва Макклър. „Но трябва да помним какво прави Америка велика. Това е нашето доверие в Бога.

„… Казват, че можете да изкарате 30 дни без храна. Можете да живеете три дни без вода. Но не можете да преживеете и три секунди без надежда. Америка трябва да чуе Благата вест за Евангелието на Исус Христос. Трябва да се подчиняваме на Божието Слово. А то иска от нас да се събираме заедно и да се покланяме на Бога.“

Източник: Евангелски вестник

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal