Начало » Новини » Светът » Църковният тероризъм на Московската Патриаршия продължава: Руски свещеник извърши „освещаване на водите“ на мястото на строящата се АЕЦ „Аккую“ в Турция без каноничното разрешение на Вселенската Патриаршия

Църковният тероризъм на Московската Патриаршия продължава: Руски свещеник извърши „освещаване на водите“ на мястото на строящата се АЕЦ „Аккую“ в Турция без каноничното разрешение на Вселенската Патриаршия

In other languages: GR EN

Автор: Doxologia INFONEWS

Представител на Руската Църква извърши „освещаване на водите“ на мястото на строящата се атомна електроцентрала в южната част на Турция, както стана известно от официалния сайт на Московската Патриаршия.

Става въпрос за АЕЦ, която се изгражда в сътрудничество с руската държавна компания „Росатом“.

По-конкретно, в съобщението на Московската Патриаршия се посочва, че «на 18 януари 2021 г., в навечерието на Богоявление (по юлианския календар – Бел. прев.), свещеник Георги Сергеев, отговорен за пастирското обрижване на рускоговорящите вярващи в Турция, отслужи Литургията за Богоявление и освещаването на водите в строящата се атомната електроцентрала Аккую, която се намира близо до село Буюкеджели, в района на Гюлнар, Южна Турция.

Първата атомна електроцентрала в Турция се изгражда в съответствие с условията на споразумението, подписано между правителствата на Руската Федерация и Република Турция.

Мажоритарен акционер на АЕЦ „Аккую“ е руската държавна компания „Росатом».

Това е поредното тежко канонично нарушение в диоцеза на Вселенската Патриаршия от страна на намиращата се в еклисиологична ерес Московска Патриаршия.

Горепоспоменатият „свещеник“ Георги Сергеев извършва антиканонична църковна и богослужебна дейност в Турция без каноничното разрешение на Вселенската Патриаршия.

Всеки един извършен от него акт, не може да произведе никакво канонично действие, все едно никога не е извършвано, след като няма съответното разрешение от каноничния Епископ.

Поведението на Московската Патриаршия може да се охарактеризира като църковен тероризъм, имащ за цел постоянното нарушаване на Свещените Канони и създаването на конфликтни ситуации, напрежение и разединение в Светата Католическа Православна Църква.

Поведението на руския свещеник е характерно поведение само за тези, които не са членове на Светата Църква, поради което и не изискват необходимото канонично разрешение. Той е клирик на Московската Патриаршия, но не и на Праволавната Църква.

От друга страна, Московската Църква е последната, която има правото да говори за Свещени Канони, единство и Православно учение, които тя постоянно нарушава и изопачава.

Московската Патриаршия създава безредици и ужаси в диоцезите на поместните Църкви. Това разстройва живота в Църквата. Именно поради това, тя съвсем спокойно може да бъде характеризирана като църковен терорист.

Дано Бог да не допусне да стане някаква авария вбъдеще – втори Чернобил, след това антиканонично освещаване. Не за друго, а защото тази АЕЦ е разположена срещу о-в Кипър и при една авария най-големи щети и жертви ще има за острова, а не за Турция, защото районът около централата е малолюден.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal