Църковният тероризъм на Московската Патриаршия продължава: Поредно антиканонично богослужение в диоцеза на Грузинската Патриаршия в Цхинвали | СНИМКИ

In other languages: GEO

Автор: Александър Иванов

На 19 януари 2021 – Свето Кръщение Господне / Богоявление по юлианския календар – за пореден път Московската Патриаршия извърши канонично престъпление, погазвайки грубо Свещените Канони на Православната Църква.

Само 12 дни, след като свещеникът на Руската Църква във Владикавказ и Алания Сергий Кокоев отслужи богослужение в Катедралата на Света Троица в град Цхинвали без каноничното разрешение, благословение и знание на Грузинската Патриаршия, в чийто диоцез се намира регионът Цхинвали (Свещена Митрополия на Никози и Цхинвали), на празника Богоявление същият свещеник, с поведение на църковен терорист, отслужи Божествени Литургии в Храмовете Света Троица и Рождество Богородично, и организира Богоявленско къпане в река Ляхви, а накрая той покръсти 25 души. Проведе се и кръстно шествие. Снимки – тук.

В антиканоничните празнични събития взе участие и Анатолий Бибилов – политически ръководител на окупаторите на Южна Осетия.

По-ранното канонично престъпление от 07 януари бе осъдено от Асоциацията на религиозните експерти в Грузия, а Грузинската Патриаршия изпрати и протестна нота до Московската Патриаршия, в която заяви следното:

Според Свещените Канони е недопустимо да се отслужва в нашия диоцез каквото и да е религиозно служение от духовници на други поместни Църкви без разрешението на Грузинската Патриаршия и без нашето съгласие, а подобно нарушение уврежда отношенията между нашите поместни Църкви.

Още тогава Грузинската Патриаршия изради надежда, че ще бъде разгледан проблемът и ще бъдат предприети строги санкции срещу духовенството и по-конкретно срещу свещеника Сергий Кокоев.

Надяваме се, че това събитие повече няма да се повтори.“ – подчерта тогава Грузинската Патриаршия.

Вижда се, че не само, че не е наложено никакво наказание на този духовник, но 12 дни по-късно той отново извършва канонично престъпление, погазвайки Свещените Канони.

Московският църковен терорист продължава да окупира и да си присвоява територии на Грузинската Патриаршия.

Нашите колеги от грузинското издание за църковни новини WeNews.ge коментира този пореден скандален случай:

Ако Грузинската Патриаршия не наложи строги канонични санкции на Московската Патриаршия и допусне тя да нахлува многократно в нейния каноничен диоцез, отслужвайки скромни религиозни служения, обществото може да остане с впечатление, че действията на Московската Патриаршия в Абхазия и региона Цхинвали вероятно са тайно договорени с Грузинската Патриаршия.

Припомняме, че Московската Патриаршия извърши и друго прясно канонично престъпление – този път в диоцеза на Вселенската Патриаршия с „освещаване на водите“ на мястото на строящата се АЕЦ „Аккую“ в Турция без каноничното разрешение на Вселенската Патриаршия.

ОЩЕ СНИМКИ ОТ АНТИКАНОНИЧНОТО СЛУЖЕНИЕ НА 19 ЯНУАРИ 2021:

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal