Начало » Разни » COVID-19 » Хомосексуалист ли е Бившият Киевски Митрополит Филарет (Денисенко), според когото COVID-19 е Божие наказание заради еднополовите бракове и хомосексуализма | VIDEO

Хомосексуалист ли е Бившият Киевски Митрополит Филарет (Денисенко), според когото COVID-19 е Божие наказание заради еднополовите бракове и хомосексуализма | VIDEO

Автор: Александър Иванов

Противоречиви и богохулни изявления в стил московска еклисиологична ерес направи Бившият Киевски Митрополит Филарет (Денисенко) в ефира на Україна 24.

Според г-н Филарет, коронавирусът е Божие наказание заради еднополовите бракове и хомосексуализма.

Същевременно, според бившия Митрополит и християно-талибан, ковид пандемията може да се разглежда не само като наказание, но и като средство за връщането на хората към Бога чрез страдание. Но не и пандемията да се разглежда като Божие милосърдие, както е редно. Тоест, според московската еклисиологична ерес, Бог е натрапник и насилник, който желае да доближи хората към себе си като ги кара да страдат и да се мъчат.

Г-н Филарет поясни, че неговата схизматична църковна организация, която той оглавява, се противопоставя на затварянето на Храмовете по време на ковид пандемията, защото, според него, не е имало заплаха от заразяване с коронавирус в Храмовете, „и само невярващите могат да се съмняват в това“.

Освен това, бившият Митрополит осъди без изключения абортите, които според него нарушават една от Божиите заповеди – „Не убивай“.

Но пък, „убийствата по време на война Църквата не смята за грях, защото тези смъртни случаи са в полза на Отечеството“ – казва г-н Филарет.

Припомняме, че на 04 септември 2020 ви съобщихме, че бившият Киевски Митрополит Филарет (Денисенко) е заразен с коронавирус COVID-19 и хоспитализиран в болница, а на 16 септемри 2020 – че е преборил COVID-19 и е изписан от болница.

Оттук следват и някои въпроси и размишления:

  • г-н Филарет хомосексуалист ли е и подкрепя ли еднополовите бракове, щом се е заразил с коронавирус? Или преди е бил хомосексуалист, но вече не е (което е невъзможно), и вече не подкрепя еднополовите бракове, та затова Господ е отменил неговото ковид заболяване, и го е излекувал?
  • хомосексуалисти ли са всички, които са починали от коронавирус – включително Сръбският Патриарх Ириней, Доростолският Митрополит Амвросий, десетките Епископи на Православната Църква, стотиците свещеници, Монаси и Монахини, а и днес починалият Почетен Руски Екзарх в Беларус и Митрополит в Минск и Заславъл Филарет (Вахромеев), а също така и хилядите Епископи, презвитери и дякони, които пък са преборили коронавируса? Немалка част от Българските Митрополити и Епископи също преболедуваха коронавируса.
  • според г-н Филарет е грях, ако една жена по медицински причини направи аборт, дори когато е застрашен животът ѝ, но не е грях хората да се избиват по света вследствие на войните? Нима г-н Филарет одобрява войните и жертвите на войните, както и убийствата за Отечеството!? Не можем да схванем логиката на бившия Киевски Митрополит Филарет…

Този род изказвания на Бившия Киевски Митрополит Филарет много ни напомнят на изказванията (в същия смисъл, но по друг подобен въпрос) на Ловчанския Митрополит Гавриил, който по-рано заяви, че заразилите се и починали от COVID-19 клирици са приемали Светото Причастие недостойно, за свое осъждане, което бе коментирано и от Високопреподобния Архимандрит г-н Никанор, Игумен на Църногорския Монастир (Софийска Митрополия, Българска Патриаршия).

Общото между Бившия Киевски Митрополит Филарет и Ловчанския Митрополит Гавриил е общата школа на подготовка – КГБ. Само лица, преминали инструктаж в КГБ, могат да изрекат такива безумия, граничещи с абсолютно богохулство. Бог да ни пази от такива проповедници!!!

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal