Начало » Новини » Светът » Турският министър на културата и туризма посети Вселенския Патриарх Вартоломей във Фенер | СНИМКИ

Турският министър на културата и туризма посети Вселенския Патриарх Вартоломей във Фенер | СНИМКИ

In other languages: GRЕN

Автор: Александър Иванов

На 30 януари 2021 министърът на културата и туризма на Република Турция г-н Мехмет Ерсой посети Вселенската Патриаршия във Фенер. Министърът беше придружаван от генералния директор на Главна дирекция Вакъфи г-н Бурхан Ерсой и от негови сътрудници. Това съобщава Orthodox Times.gr.

Министърът беше топлосърдечно приет от Великия Протосингел Архимандрит г-н Андреас и от главния секретар на Светия и Свещен Синод Високопреподобния Архимандрит г-н Йоаким, както и от други духовници от Патриаршеския двор.

След това Великият Протосингел придружи министъра и неговите сътрудници до Палата Евгенидион, където в залата за аудиенция на Вселенската Патриаршия той беше посрещнат от Негово Божествено Всесветейшество Вселенския Патриарх г-н г-н Вартоломей. Патриарх Вартоломей изрази радостта си от посещението на министъра.

Страните обсъдиха различни въпроси от общ интерес. Бяха обсъдени въпроси свързани с Вселенската Патриаршия и гръцката диаспора, вкл. възобновяването на Свещената Богословска Школа на о-в Халки, възстановяването на няколко сгради като тази на Гръцкото дървено сиропиталище на о-в Прингипо, и други въпроси.

След срещата министърът и неговите сътрудници посетиха Свещения Патриаршески Храм на Свети Георги, където Дякон Паисий (началник на личния кабинет на Вселенския Патриарх) ги запозна с историята на Храма и Мощите, които се съхраняват там.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal