Трогателно посещение на Загребско-Люблянския Митрополит при възрастни ковид болни, пострадали при земетресенията в Хърватия | СНИМКИ

Автор: Александър Иванов

На 06 януари 2021 Високопреосвещеният Загребско-Люблянски Митрополит д-р Порфирий (Перич) (Сръбска Патриаршия) посети обитателите на дома за стари хора от град Глина, които бяха преместени в помещенията на друга институция със същото предназначение, но в Загреб, поради поредицата земетресения, които удариха Хърватия на 29 и на 30 декември 2020. Това съобщава пресслужбата на Свещената Загребско-Люблянска Митрополия.

При земетресенията домът за възрастни хора в Глина беше сериозно повреден и около 70 негови обитатели останаха без дом. Двайсет потребители на дома са положителни за COVID-19 и се намират в загребския център за рехабилитация на деца, младежи и възрастни с интелектуални затруднения.

Митрополит Порфирий заедно с негови клирици от Митрополията посетиха възрастните хора и им изпяха тропара на Рождество Христово. Митрополитът ги поздрави за Рождество Христово, благослови ги и ги насърчи с утешителни слова. Той им раздаде и рождественски подаръци.

Митрополит Порфирий увери болните, че ще ги има в молитвите си. Той им предостави своя телефонен номер и им каза, че е готов във всеки един момент когато го потърсят да им помогне с каквото може.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal