ТРАГИЧНО: Волоколамският Митрополит Иларион призова за наказване при „въвличане на непълнолетни в политически акции“ и сравни Алексей Навални с диктатора, убиец и безбожник Ленин | VIDEO

In other languages: GREN

Автор: Александър Иванов

„Въвличането на деца и подрастващи в политически акции е абсолютно недопустимо нарушение на гражданския закон и ред, и мисля, че виновниците са длъжни да носят отговорност за това“ – каза на 30 януари 2021 в ефира на ТВ „Россия 24“, председателят на Отдела за външни църковни отношения на Московската Патриаршия Волоколамски Маестро Митрополит г-н Иларион (Алфеев), известен най-вече като „хулителя на всичко“.

Той призна, че „в Руската Федерация има много социални проблеми“, както и че „нивото на корупция в определени държавни структури е много високо“. „Но това не може да бъде повод да подстрекаваме тийнейджърите да излизат на улицата“ – смята маестро Лари.

„Хулителят на всичко“ сравни настоящата ситуация в Руската Федерация (масовите протести срещу арестуването на опозиционера Алексей Навални и близките му) с революционната – която беше преди Октомврийската революция, „когато се появиха „всякакви пропагандисти“ – някои от тях бяха вътре в страната, а много други в чужбина, в просперираща и мирна Швейцария, и действаха оттам. През 1917 Владимир Улянов (Ленин), чийто балсамиран труп се съхранява в центъра на Червения площад в Москва, се завръща от Швейцария в Русия“.

Знаем до какво доведе революцията“ – каза Митрополит Иларион, изразявайки дълбокото си убеждение, че „държавата трябва да се развива по еволюционен, а не по революционен начин“.

Остава въпросът колко рубли е получил маестро Лари от Владимир Путин, за да излее за пореден път московската пропаганда и манипулации пред медиите, този път по въпроса с Алексей Навални.

Вижда се, че Московската Патриаршия и Кремъл са в тясно и отлично сътрудничество, а Кремъл продължава да управлява масата чрез Църквата.


Donate to Doxologia INFONEWS: IBAN BG83STSA93000024673844

Follow us on Twitter: @doxologiainews

Follow us on Facebook page: @doxologiainfonews

Join our Facebook group: @doxologiainfonews.group


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎