Начало » Разни » COVID-19 » Сръбската Патриаршия: Подценихме ковид опасността и допуснахме много грешки, за които сега плащаме цената

Сръбската Патриаршия: Подценихме ковид опасността и допуснахме много грешки, за които сега плащаме цената

In other languages: EN – GR – SRB GEO

Автор: Александър Иванов

Сръбската Патриаршия подцени опасността от COVID-19 и допусна много грешки в това отношение. Това призна Дабро-Босненският Митрополит г-н Хрисостом, наместник на овдовелия Патриаршески престол в Сърбия, цитиран от Orthodox Times.

Имаше грешки. Трябва да призная, че в нашата поместна Църква подценихме опасността от коронавируса, сгрешихме в отношението си към него и не осъзнахме какво ни носи той; че той е убийствен вирус, който уби нашия Патриарх Ириней, Черногорско-Приморския Митрополит Амфилохий, Валевския Епископ Милутин, десетки свещеници, монаси и монахини. Това, кото се случи, може да е цената на неспазването на ковид мерките от наша страна, които бяха предписани от здравните служби.“ – каза Митрополит Хрисостом.

Той отбеляза, че докато в другите страни ограниченията са били много строги и хората не са могли да ходят на църква, в сръбските храмове е имало десетки и стотици хора.

Това е нашият манталитет. Нещата можеше и да са по-лоши. Аз лично се заразих с коронавирус“ – каза още Митрополит Хрисостом

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal