Срещата на върха в Халки IV ще изследва COVID-19 и изменението на климата

Превод: Александър Иванов

Halki Summit IV, тази година под формата на поредица от уебинари, ще изследва темата „COVID-19 и изменението на климата: Да живееш и да се учиш от пандемия“.

COVID-19 е намалил глобалните емисии на въглерода; но това не е забавило изменението на климата. Нашият отговор на COVID-19 ускори откриването на ваксина; но е оставил света със зашеметяващ брой смъртни случаи. Пандемията от COVID-19 е повлияла трайно на нашата планета и е променила живота ни. Светът се бори да оцелее и се научи да живее с коронавируса. Но какви са уроците, които сме научили? Какво е било въздействието върху природата и околната среда? Какви са последиците за здравеопазването? И какво разбрахме за значимостта и важността на науката?“ – гласи описанието на уебинара.

Поредицата, която ще бъде представена на 26–28 януари, ще включва презентация на Негово Божествено Всесветейшество Вселенския Патриарх г-н г-н Вартоломей и на Негово Високопреосвещенство Пергамският Митрополит г-н Йоан, заедно с богослови, учени и природозащитници, които ще участват като дискусионери и ще отговарят на реални въпроси от публиката.

Срещата на върха събира фокусирани групи от различни религиозни и социални, както и граждански и корпоративни сектори, включително изтъкнати богослови и оратори от целия икуменически спектър.

Регистрирайте се тук, за да присъствате на срещата на върха в Халки IV

Източник: Световен съвет на църквите


 

Donate to Doxologia INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Twitter:

@doxologiainews

 

Follow us on Facebook page:

@doxologiainfonews

 

Join our Facebook group:

@doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram:

@doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте:

@doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel:

@doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube:

@doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎