Службата за външно разузнаване на Украйна намекна, че Путин е сериозно болен | ДОКУМЕНТ

In other languages: UKRENRUS

Превод: Соня Димитрова

Във ведомството отбелязаха, че за Путин е физически трудно да изпълнява публичните си функции на държавен глава.

На фона на здравословните проблеми на руския президент Владимир Путин в Русия е започнал период на предаване на властта.

Такива данни са публикувани в Бялата книга на Службата за външно разузнаване на Украйна, съобщава УНІАН.

«На фона на все по-очевидните проблеми със здравето на Путин се забелязва, че за него е физически трудно да изпълнява публичните си функции на държавен глава, в Русия де факто е започнал период на прехвърляне на властта», – се посочва в сведенията на разузнаването.

Същевременно във ведомството считат, че дори ако Путин се оттегли, Русия ще продължи агресивната си политика спрямо Украйна. И в страната ще процъфтява «путинизъм».

Разузнавачите отбелязват, че целите на Русия спрямо Украйна ще останат непроменени и агресорът ще продължи да се опитва да задържи Украйна в сферата на влиянието си, и да не допусне присъединяването й към ЕС и НАТО.

«Независимо от конкретния вариант («Путин – президент до края на живота си», «Путин – лидер на нацията», «Путин – тандем», «наследник на Путин» и т.н.), основният сценарий в средносрочна перспектива предвижда запазването на държавния модел на «путинизъм» в Русия с или без Путин в него», – се казва в «Книгата».

БІЛА КНИГА 2021 by Doxologia INFONEWS

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal