Секретарката на Грузинския Патриарх е с коронавирус. Заразен ли е Грузинският Патриарх с COVID-19? | VIDEO

In other languages: GEOGEO2

Автор: Doxologia INFONEWS

Секретар-референтът на Католикос-Патриарха на Грузия г-н г-н Илия II, г-жа Шорена Тетруашвили е положителна за коронавирус.

Това беше потвърдено от говорителя на Патриаршията протойерей Андрия Джагмаидзе за Tabula.ge.

На 04 януари г-жа Шорена Тетруашвили присъства на празненството за рождения ден на Патриарха, което се доказва от разпространеното видео. Дори има моменти, когато е била на изключително близко разстояние от него. Г-жа Тетруашвили е самият организатор на това празненство, което е една от отговорностите ѝ като секретар-референт на Патриарха.

Тетруашвили е част от най-близкото обкръжение на Патриарха и има чест контакт с него. Тя работи на тази длъжност от началото на 80-те години на XX в.

Освен този проблем, грузинските медии коментират и проблема с непубликуваното и непрочетеното от Патриарха Рождественско послание.

Няколко часа преди Рождество Христово Патриархът е поискал посланието да бъде променено на някои места. Посланието се изготвя от петчленна група. Секретар-референтът има главна и решаваща роля в неговото изготвяне.

Източници от Грузинската Патриаршия коментират, че тазгодишното послание не е публикувано по време на Рождественската Литургия, именно заради здравословното състояние на Грузинския Патриарх, а това вероятно е свързано с г-жа Тетруашвили, която е заразена с коронавирус.

Повечето грузински медииGEO заявяват, че това заплашва самия Патриарха заради присъствието на Тетруашвили на рождения му ден и близостта, която е имала с него.

Самият Патриарх тази година не се обърна към вярващите с Рождественско послание. Експертите заявяват, че техническият проблем, който изтъкват от Патриаршията е нереална причина за непубликуването на посланието. Вероятно той не е бил съгласен със съдържанието. Но след като Тетруашвили е заразена с вируса, няма кой да оформи посланието и да го публикува.

Рождественското послание на Патриарха беше публикувано привечер на 07 януари 2020 г. и е от три странициGEO. То включва в себе си основно история за Рождението на нашия Господ Иисус Христос и цитати от Библията. Пандемията е разгледана само в три реда.

Шорена Тетруашвили е имала контакт и с Митрополита на Вани и Багдади г-н Антоний на 03 и 04 януари 2020 по време на двудневното тържество за 88-я рожден ден на Патриарх Илия II. На 06 януари 2020 г. той е хоспитализиран с коронавирус в Първа университетска болница в Тбилиси.

Според личния лекар на Патриарха г-жа Цисана Шартава, заразеният с Covid-19 Архиерей не е имал контакт с Патриарха. Същото заявява и за Тетруашвили, което се опровергава от разпространеното по-горе видео. Цялата тази информация се поставя под съмнение в Грузия. Шартава заявява, че Патриархът ще бъде изследван за коронавирус.

Тетруашвили е имала контакт с пациент, заразен с коронавирус. Вероятно оттам е била заразена.

Грузинските медии започнаха да си задават въпроси относно здравословното състояние на Патриарха дали и той е заразен, или има опасност от заразяването му с коронавирус. С оглед на всичко това, говорителят на Патриаршията протойерей Андрия Джагмаидзе след като преди това е потвърдил пред Tabula.ge, че Тетруашвили е заразена с Covid-19, след това той отново се свърза с тях за да им заяви, че няма официален резултат и информацията, която бил предоставил преди това е „малко неточна“.

Предоставих ви малко неточна информация и както посочих все още няма официален резултат. С други думи, тя е имала контакт с човек, който е имал вируса и сама е разбрала по симптомите. Сега тя е в самоизолация, а резултатът от анализа ще излезе утре (днес – Бел. авт.)“, заявява протойерей Андрия Джагмаидзе.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal