Свещеник от Агринио е с отрицателен тест за COVID-19 след като е потребисал със същата лъжичка Божественото Причастие, с която е причастил болни от коронавирус | VIDEO

In other languages: GR

Превод: Йордан Георгиев

Ефимерият от Свещения Храм на Свети Димитрий в Агринио отец Константинос Канданис се аргументира с пример от неговия личен опит, че коронавирусът не се предава чрез Божественото Причастие.

Той се позова и на собствения си тест, който е отрицателен след като е потребисал Божественото Причастие със същата лъжичка, с която е причастил болни от коронавирус.

Според публикацията на agrinionews.gr в своята проповед по време на Божествената Литургия за Богоявление, отслужена при ограничен брой вярващи в храма и много вярващи извън храма, той показва направения си тест, обяснявайки, че е причастил болни от коронавирус, при стриктното спазване на всички мерки за защита (предпазен костюм, маска, ръкавици и пр.), а след това е потребисал останалата част от Божественото Причастие със същата лъжичка. Той е решил след един-два дена, въпреки че не е имал явни симптоми да се подложи на тест за коронавирус, чийто резултат е отрицателен.

Само с Божията благодат, благословия и единство можем да се държим“, заявява ефимерият на най-голямата енория в Агринио, отбелязвайки, че „Божественото Причастие не е преносител на вируси, защото е Самият Христос“.

Той допълва, че заради ограничителните мерки „Ако на Рождество Христово в Агринио са се причастили около 700 души, то би трябвало Агринио да е потопен от тази болест“.

Отец Констандинос Канданис завършва своята проповед като заявява: „Трябва да спазваме всичко това, което учените заявяват, да ги уважаваме и обичаме, но и преди всичко Христос да е в нас. За да няма струпване на хора ще влизате всички през централните порти да си вземете антидора (анафора), да ви благословя и след това ще излизате през страничните порти, където отвън ще можете да си вземете богоявленска вода за вкъщи. Честит празник“.


DONATION

If you wish, you can support us with your donation. We thank you from the bottom of our hearts!


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎