Света Епархија Осечкопољска и Барањска: Материјална и новчана помоћ жртвама земљотреса у Хрватској | ФОТОГРАФИЈЕ

In other languages: BG

Благословом Његовог Преосвештенства Епископа Херувима у Епархији осечкопољској и барањској скупљала се помоћ за угрожене у недавним потресима који су задесили Епархију горњокарловачку.

Материјална помоћ у виду прехрамбених и хигијенских потребштина утоварена је 8. јануара 2021. у Осијеку и Борову трудом парохијана и надлежног свештенства.

У суботу, 9. јануара 2021. године, на дан Светог првомученика и архиђакона Стефана, шлепери са материјалном помоћи пристигли су потребитима у Петрињу и Глину.

Епархија осечкопољска и барањска успела је да обезбеди материјалну и финансијску помоћ за епархиоте Епархије горњокарловачке и засигурно ће наставити братски да помаже, јер како каже Свето Писмо: По томе ће сви познати да сте моји ученици ако будете имали љубав међу собом. (Јн.13,35)

Природна катастрофа која је задесила Петрињу и Глину, те околна места, оставила је многе без крова над главом. Иако помоћ стиже са свих страна, унесрећени овом непогодом неће тако брзо бити ситуирани и потребна им је свака наша помоћ.

Благословом Његовог Преосвештенства Епископа горњокарловачког господина Герасима, отворен је наменски рачун за нацонална и међународна плаћања за помоћ људима, обнову домова, храмова и парохијских домова који су претпели разарања. Своје новчане прилог можете уплаћивати на следећи рачун:

RAIFFEISEN BANK AD
IBAN: HR8824840081500147900
SWIFT: RZBHHR2X
SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA U HRVATSKOJ, EPARHIJA GORNJOKARLOVAČKA
MAŽURANIĆEVA 4
47000 KARLOVAC

SA NAZNAKOM: POMOĆ POSTRADALIMA OD ZEMLJOTRESA
MODEL: HR00
POZIV NA BROJ: 2020-12

SA NAZNAKOM: POMOĆ ZA OBNOVU SAKRALNIH OBJEKATA
MODEL: HR00
POZIV NA BROJ: 1824-65

Извор: Епархија Осечкопољска и Барањска


DONATION

If you wish, you can support us with your donation. We thank you from the bottom of our hearts!


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎

ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ