Румънският Патриарх отправи послание на съчувствие и утеха: Тъжен съм заради трагедията в болницата „Матей Балш“ в Букурещ

In other languages: RO

Автор: Александър Иванов

На 29 януари 2021 Негово Блаженство Румънският Патриарх г-н г-н Даниил отправи послание, в което изрази съчувствие след трагедията, която се случи в румънската ковид болница в Букурещ „Матей Балш“, където загинаха петима ковид пациенти, а други 102 бяха евакуирани. За това съобщава Basilica.ro.

Следва пълният текст на посланието на Румънския Патриарх Даниил:

С тъга научихме за трагедията, причинена от пожара в болница „Матей Балш” в Букурещ, в петък сутринта на 29 януари 2021 – пожар, при който загинаха 5 пациенти, а 102 души бяха евакуирани.

В тези моменти, изпълнени със страдания и сътресения за опечалените семейства, но и за всички нас, които преживяваме друг критичен период, белязан от пандемия, се молим на Бога за отминалите души на покойниците и за бързото възстановяване на ранените.

В същото време отправяме отеческо послание на съболезнования и утеха към семействата на починалите, към техните близки и приятели, както и към целия медицински персонал, който се е грижил за тях и се е стараел да спаси живота им.

† Даниил
Патриарх на Православната Църква в Румъния

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal