Приключи първият етап на ваксинация срещу коронавирус в учрежденията на Митрополията на Монемвасия и Спарта. Сред ваксинираните е и Митрополит Евстатий

In other languages: GR

Автор: Йордан Георгиев

От Свещената Митрополия на Монемвасия и Спарта обявиха, че между 21 и 23 януари т.г. е приключила първата фаза на ваксинация срещу коронавирус в благотворителните учреждения на Митрополията, където се обгрижват възрастни хора, хронично болни хора и хора в неравностойно положение.

По-конкретно, бяха поставени ваксини на обитателите и персонала на следните учреждения: „Свети Пантелеймон“ в Магула, Спарта; „Света Параскева“ в Молаус; „Свети Атанасий“ в Неаполис и „Свети Харалампий“ в Елика, които за щастие не са се сблъсквали с някакъв проблем, свързан с пандемията от коронавирус.

В учреждението за обгрижване на хора с хронични заболявания, възрастни хора и хора с увреждания „Свети Пантелеймон“ в Магула, ваксинирането беше извършено от екип на Националната служба за обществено здраве на Гърция, в петък на 22 януари. Сред ваксинираните беше и председателят на Управителния съвет на учреждението Високопреосвещеният Митрополит на Монемвасия и Спарта г-н Евстатий. От своя страна, Митрополит Евстатий пожела на човечеството по-скоро да се може да преодолее това тежко изпитание, отнело живота на хиляди наши сънародници (гърци – Бел. прев.) и предизвикало големи икономически и социални сътресения в света.

Междувременно с това, в петък на 22 януари т.г. по заповед на Митрополита на Спарта на тестване с молекулярен тест срещу Covid-19 бяха подложени всички служители и клирици, които работят в администрацията на Свещената Митрополия, както и работещите в Радиостанцията на местната Църва, в Църковната библиотека и тези, заети с Програмата „Помощ вкъщи“. Резултатът на всички тестувани е отрицателен, съобщават от Свещената Митрополия.

Източник: Ἱερὰ Μητρόπολις Μονεμβασίας καὶ Σπάρτης

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal