Преобразуваха историческата Англиканска катедрала в Солсбъри в център за ковид ваксинация. Хората ще се ваксинират на фона на органова музика | СНИМКИ

Автор: Александър Иванов

Англиканската катедрала Пресвета Богородица в град Солсбъри, графство Уилтшър, Англия, построена през XIII век, бе преобразувана в център за ваксинация срещу COVID-19. Това съобщава CNN International.

Горди сме да участваме в програмата за ваксинация, която е предназначена да спаси живота и да даде на хората реална надежда в тези трудни времена. Местният персонал на Националната здравна служба (НЗС) и техните пациенти ще получат топло посрещане“ – каза настоятелят на катедралата Николас Пападопулос.

Храта над 80 години, към които ще бъде отправена специална покана, ще могат да се ваксинират в катедралата, където се съхранява копие от Magna Carta Libertatum. Желаещите да бъдат ваксинирани ще трябва да дойдат пет минути преди определеното време, за да не създават опашки и да не излагат другите на риск от заразяване с коронавирус.

Същевременно, по време на ваксинацията в катедралата ще бъде организирана музикална програма, която ще бъде изпълнявана на орган от XIX век.

Преобразуването на катедралата е станало възможно поради факта, че поради ограниченията заради коронавируса в момента религиозните служения се извършват онлайн.

Програма за масова ваксинация на населението стартира във Великобритания на 08 декември 2020. В момента жителите на страната се ваксинират с препарати на американската компания Pfizer и нейния германски партньор BioNTech, както и от британско-шведската компания AstraZeneca и Оксфордския университет. Първите, които се ваксинират, са медицински работници, хора, живеещи в домове за възрастни хора, и хора над 80 години. След това ваксинацията на хора от различни възрастови групи, започвайки с най-старата, ще започне последователно.


Donate to Doxologia INFONEWS: IBAN BG83STSA93000024673844

Follow us on Twitter: @doxologiainews

Follow us on Facebook page: @doxologiainfonews

Join our Facebook group: @doxologiainfonews.group


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎