Предстоятелят на Украинската гръко-католическа църква: Не е от компетентността на религиозните служители да разискват дали ваксината срещу COVID-19 е безопасна и ефективна | VIDEO

Автор: Александър Иванов

Върховният архиепископ на Украинската гръко-католическа църква г-н Святослав Шевчук даде интервю за 5 канал, предава пресслужбата на УГКЦ.

Ваксинацията е един от възможните начини за предотвратяване разпространението на коронавируса. Трябва да се грижим за живота и здравето ни, а така също и за общото благо, да работим за него.“ – каза архиепископът.

Според него, изминалата 2020 година е научила всички християни да различават основното от второстепенното.

Очевидно безопасността или ефективността на ваксината срещу коронавирус е от компетентността на лекарите. Нито една религиозна фигура не трябва да попада в тази компетентност. Що се отнася до възприемането на ваксинацията като явление, няма религиозна причина да се избягва ваксинацията. Днес всички световни лидери, включително Папа Франциск и Вселенският Патриарх Вартоломей, единодушно заявиха, че е необходима ваксинация. Защото това е един от възможните начини за предотвратяване на това заболяване.

Като християни сме длъжни да се грижим за общото благо. Когато човек е християнин, тогава различните псевдонаучни теории ще отстъпят на заден план.“ – каза още Върховният архиепископ на Украинската гръко-католическа църква г-н Святослав Шевчук

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal