Празникът Свето Кръщение Господне / Богоявление в Александрия | VIDEO & СНИМКИ

In other languages: GR

Автор: Александър Иванов

Негово Божествено Блаженство Александрийският Патриарх г-н г-н Теодор II изрази благодарността си към египетските власти, които разрешиха Храмовете да работят на днешния празник Богоявление. На днешния празник чинът по Освещаването на водите беше отслужен в празнична атмосфера, заредена с много емоции, в Свещения Храм Благовещение Богородично в Александрия. Това съобщава OrthodoxTimes.gr.

В този велик град Александрия бих искал да благодаря на Бога, че имаме възможност да държим нашите Храмове отворени с разрешението на държавните власти. Имаме възможноста да поздравим нашите братя в Гърция – министър-председателя и Архиепископа; и в Кипър – президента и Архиепископа“ – подчерта Александрийският Патриарх.

Патриарх Теодор II в своята омилия за празника поздрави всички „братя и сестри, които празнуват и се радват на празника Богоявление по целия свят“.

Някои хора са тъжни у дома, надявайки се за по-добро бъдеще, но Божията благословия ще дойде и в техните сърца.“ – каза Патриархът.

Нека Божията благословия да бъде с нас, нека отново да се върнат добрите стари времена и нека всички заедно – като семейство – винаги да се сподобяваме с Божията благословия. Самотата е уморителна за хората. А когато всички сме заедно обединени, все едно сме в рая на Земята. Нека Средиземноморският регион, който беше благословен, да изпрати посланието за помирението на народите“ – добави още Негово Божествено Блаженство в омилията си.

Поради ковид пандемията и интензитета на коронавируса в Египет и в град Александрия, тази година за първи път, откакто Александрийският Патриарх Теодор II е избран за Предстоятел на Александрийската Патриаршия, Честният Кръст не беше хвърлен в съоръженията на Гръцкия морски клуб на Александрия. Александрийската Патриаршия и египетските власти работят в тясно сътрудничество за справяне с коронавирусната пандемия.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal