Послание на Кардинал Поли до Митрополита на Буенос Айрес Йосиф по случай избора му за Синодален Митрополит на Светия и Свещен Синод на Вселенската Патриаршия

In other languages: ES

Автор: Doxologia INFONEWS

Днес на 12 януари 2021 г. Кардинал Примасът на Аржентина г-н Марио Аурелио Поли и Архиепископ на Буенос Айрес имаше любезността да изпрати прочувствено послание до Негово Високопреосвещенство Митрополита на Буенос Айрес, Ипертим и Екзарх на Южна Америка г-н Йосиф по случай назначаването му за член на Светия и Свещен Синод на Вселенската Патриаршия за срок от една година от идния месец март.

Наред с другите пожелания Кардинал Поли заяви: «Разбирам, че тази благодат, която Почтимият Патриарх Вартоломей Ви е дал, е за по-голяма прослава на Православната Църква и нейните членове в диаспората. Също така вярвам, че с позициите, Бог дарява дарби и таланти за общото благо на своята Църква като тази година ще бъде Вашата възможност да ги споделите. Разчитайте на моята молитва, за да се случи това. Поздравления и успех!»

Също така, кардинал Поли изпрати на Митрополит Йосиф текст, в който се споменава между другото за личността на неговия покровител – Свети Йосиф Обручник.

Източник: Arquidiócesis Ortodoxa Griega de Buenos Aires y Sudamérica

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal