ПОЗОРНО: Поредната атака на московските еклисиологични еретици срещу личността на Вселенския Патриарх Вартоломей. Сергей Лавров оспорва първенството на Вселенския Патриарх, хули Православната Църква и Свещените Канони, и прави интриги между поместните Църкви

In other languages: GREN UKR

Автор: Александър Иванов

Действията на Вселенския Патриарх Вартоломей, координирани от САЩ, вече доведоха до сериозни последици, неговата роля е да се опита да ограничи влиянието на Православието в света. Тази гледна точка беше изразена в понеделник от руския външен министър Сергей Лавров на пресконференция за резултатите от дейността на руската дипломация през 2020, предава ТАСС.

В поредната си атака срещу Негово Божествено Всесветейшество Вселенския Патриарх г-н г-н Вартоломей, московските еклисиологични еретици, и по-конкретно Сергей Лавров заяви: „Мисля, че кутията на Пандора, която Вартоломей отвори, вече доведе до разкол в Кипърската Православна Църква, доведе и до брожения в други Православни Църкви. САЩ работят активно с Патриарх Вартоломей под мотото „За свобода на религиите и вероизповеданията“ – а целта е да се ограничи влиянието на Православието в съвременния свят. Просто не виждам друго обяснение за действията на този човек“ – добави московският агент и хулител.

Лавров подчерта, че „САЩ принуждават Вартоломей да следва пътя на разкола, подкопавайки многовековните традиции на Православното Християнство и онова, което в Православието се нарича „папизъм“.

Идеята за първенството на едно духовно лице е чужда на православния свят и в нея не съществува аналог на Римския Папа. Има Вселенски Патриарх, който доскоро беше почитан като пръв сред равни“ – каза руският външен министър.

Сега Константинополският Патриарх Вартоломей върви по пътя на подривните действия, започнали с разкола в Украйна, под явен натиск от Вашингтон“ – каза той.

Лавров допълни, че „в момента се правят опити за влияние върху други Православни Църкви“.

Срам и позор! Поредната атака на московските еклисиологични еретици срещу личността на Вселенския Патриарх Вартоломей. Незнайно от каква позиция московското ченге Лавров си позволява най-нагло и цинично да оспорва първенството на Вселенския Патриарх, да хули Православната Църква и Свещените Канони, и да прави интриги между поместните Църкви. Целта е ясна – divide et impera.

От Doxologia INFONEWS остро осъждаме богохулните приказки на Сергей Лавров и настоятелно призоваваме Московската Патриаршия да престане да използва Светото Православие за провеждане на своята религиозна геополитика.

Всяко едно инструментализиране на една религия е извращение, което трябва да бъде осъдено от целия свят!

Припомняме, че съвсем наскоро Московският Патриарх Кирил заяви, че превръщането на Катедралата Света София в Константинопол в джамия е „Божие наказание“ за Вселенския Патриарх Вартоломей, който предостави Томос за автокефалия на Православната Църква на Украйна. Doxologia INFONEWS осъди този акт на Московския Патриарх.


Donate to Doxologia INFONEWS: IBAN BG83STSA93000024673844

 

Follow us on Twitter: @doxologiainews

 

Follow us on Facebook page: @doxologiainfonews

 

Join our Facebook group: @doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram: @doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте: @doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel: @doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube: @doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎