ПОЗОРНО: Опелото на починалия от COVID-19 Руски Екзарх в Беларус Филарет бе отслужено върху отворен ковчег. Присъства и Александър Лукашенко | СНИМКИ

Автор: Александър Иванов

Явно и коронавирусът не може да приземи московските духовници, които са се помислили за недосегаеми от смъртоносни вируси; или пък явно смятат, че е нормално всеки ден Московската Патриаршия да дава десетки жертви на COVID-19 от клира и Йерархията си.

Без спазването на каквито и да е минимални мерки срещу разпространението на коронавируса, на 14 януари 2021 бе отслужено Опелото на блаженопочившия Почетен Руски Екзарх в Беларус и Митрополит в Минск и Заславъл Филарет (Вахромеев), който почина на 12 януари 2021 от коронавирус COVID-19.

Опелото бе отслужено в Катедралния Храм на Свети Дух в Минск от Руския Екзарх в Беларус и Митрополит в Минск и Заславъл г-н Вениамин (Тупеко), а с него съслужиха много Йерарси на Московската Патриаршия. Присъстваха изключително много хора.

Поклонението пред покойника беше разрешено, и някои му се поклониха и целунаха ковчега.

Митрополит Филарет беше погребан на 15 януари 2021 в Свято-Успенския Жировичски ставропигиален мъжки Монастир.

Поредната безотговорност на Московската Патриаршия, последиците от която съвсем скоро ще се налага да бъдат отразявани от Doxologia INFONEWS – бум на коронавирус и много смърт сред Йерархията и клира на Църквата. А за цивилните вярващи – дали някой помисли…

На една от снимките виждаме, че и самопровъзгласилият се за президент, но всъщност нелегитимен такъв, диктатор, насилник и безбожник – Александър Лукашенко – също се покланя на покойния Митрополит Филарет. Възможно е скоро да има добри новини и за братята и сестрите в Беларус.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal