ОСЪДИТЕЛНА ДЕКЛАРАЦИЯ на Doxologia INFONEWS във връзка с бруталното насилие, упражнявано върху руските граждани от диктатурата на Владимир Путин, с мълчаливото съгласие на Московската Патриаршия

Автор: Doxologia INFONEWS

С дълбоко притеснение и тревога следим събитията в Руската Федерация, и по-конкретно поведението на властите спрямо руските граждани с демократично мислене, които от години се борят за свобода и демокрация в Русия. В последно време ставаме свидетели на абсолютно безпрецедентно разрушаване на правната система и потъпкване основните права на гражданите, най-вече на инакомислещите, което е в разрез с претенциите на Русия, която претендира, че е „православна“ държава, въпреки, че православните там са малцинство.

Наблюдаваме с притеснение това, че Московската Патриаршия не реагира и не осъжда по категоричен начин насилието, което се случва в нейния диоцез.

Призоваваме Европейския съюз, САЩ и целия цивилизован свят да прекъсне всякакви дипломатически отношения с Руската Федерация, както и да свали доверието си от Владимир Путин като президент на страната, като да изиска незабавни демократични свободни избори в Русия! Да бъдат блокирани всякакви финансови средства на диктатора Путин и на всички олигарси около него, както и да бъдат спрени всички проекти, които Русия извършва на територията на Европейския съюз.

Призоваваме за незабавното освобождаване на Алексей Навални и на всички задържани протестиращи негови сътрудници, съмишленици, роднини и близки!

Призоваваме всички религиозни лидери, вкл. и Предстоятеля на Българската Патриаршия, да осъдят продължаващото насилие в Русия и бездействието на Московската Патриаршия по този въпрос.

Призоваваме всички да се молят за премахването на диктатурата в Русия, за демокрация, за мир и за по-светло бъдеще!

Doxologia INFONEWS категорично и недвусмислено осъжда поведението на руския президент Владимир Путин и на руските власти, и призовава за мир и честност!

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal