Начало » Разни » COVID-19 » Опело и погребение на Архимандрит Григориос Мусурулис, Главен секретар на Синода на Кипърската Църква | СНИМКИ

Опело и погребение на Архимандрит Григориос Мусурулис, Главен секретар на Синода на Кипърската Църква | СНИМКИ

In other languages: GR

Автор: Doxologia INFONEWS

Днес на 14 януари 2021 г. дълбоко опечалени и развълнувани, клир и народ изпратиха във вечността блаженопочившия Архимандрит Григориос Мусурулис, Главен секретар на Свещения Синод на Църквата на Кипър.

Припомняме, че на 11 януари т.г. в 6:15 ч. сутринта Архимандрит Григориос Мусурулис изгуби битката с коронавируса убиец, който отне неговия земен живот.

От сутринта духовните му чеда, приятели, сътрудници, съслужители и събратя, дойдоха в Свещения Храм на Богородица Палуриотиса, където бяха положени неговите тленни останки за да запалят една свещица, да отправят своята молитва Богу и да изпратят неуморимия левит на Църквата на Кипър – отец Григориос.

Изходното последование възглави Негово Блаженство Архиепископът на Кипър г-н г-н Хрисостом II, а Божествената Литургия Преосвещеният Епископ на Карпасия г-н Христофор.

Молитвено съучастие в Изходното последование взеха Митрополитите на Пафос г-н Георги, на Китион г-н Нектарий, на Тримитунт г-н Варнава и Епископите на Карпасия г-н Христофор и на Месаория г-н Григорий от Църквата на Кипър. От страна на Александрийската Патриаршия молитвено съучастие взеха Митрополитът на Вострон г-н Тимотей и Епископът на Нитрия г-н Никодим.

На последованието присъства също и Архимандрит Астериос Хадзиниколау, предстоятел на Братство „Сотир“.

След края на последованието Архимандрит Григориос беше положен в студената земя, където ще чака идването на нашия Господ при Второто Му Пришествие.

Знамената на Свещената Архиепископия на Кипър от деня на кончината на Архимандрит Григориос са спуснати наполовина.

Източник: Εκκλησία τῆς Κύπρου

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal