Обвинен в убийство агент от Службата за сигурност на Украйна разговаря с Архиерей от Руската Църква по адрес на Вселенския Патриарх | AUDIO

In other languages: UKR

Автор: Doxologia INFONEWS

Украинска правда публикува откъс от аудиозапис на телефонни разговори на полковника от Службата за сигурност на Украйна Дмитро Нескоромни, който е заподозрян в поръчка за убийството на генерала от Специалните служби Андрей Наумов.

Материалите от аудиозаписа съдържат откъс от разговора на Дмитро Нескоромни с Архиерей от Московската Патриаршия, чието име не бе споменато по време на разговора.

Разговорът се провежда на руски език. Ето и неговото съдържание:

Нескоромни: Разбрах, че облаците отново се сгъстяват, нали? Дали тези идиоти се газират1?

Архиереят: Е, в обичайния си режим, нормално.

Нескоромни: Не разбрах нищо от изказванията, нищо от Вартоломей не е адекватно. Той каза нещо там. Лиши ли ни от някакъв статус? РПЦ… наша УПЦ, украинска ли е?

Архиереят: Не се притеснявай, братко. Спокойно.

В края на разговора Дмитро Нескоромни поздрави Архиерея за Нова Година, пожела му здраве и да предаде поздрави на „нашето московско семейство там“.

“Obozrevatel” припомня, че Службата за сигурност на Украйна подозира Дмитро Нескоромни в организирането на убийството на Андрей Наумов, началник на отдела за вътрешна сигурност на Службата за сигурност на Украйнае, но той успява да избяга след като е арестуван на 22 януари 2021 г.

След като напуска Украйна, Нескоромни обяви, че ще организира пресконференция от Брюксел. Той обеща да разкрие „шокиращи факти“ за корупцията в Украйна. Но Брюкселският клуб отмени плануваната от него пресконференция под претекст коронавирусната пандемия.

Ситуацията около задържането на Нескоромни, с последвало бягство от Украйна и намеренията му да разкаже за „шокиращи факти“ относно корупцията в страната напомня на историята на друг бивш служител на Службата за сигурност на Украйна Васил Прозоров, който избяга в Руската Федерация. Той даде такава пресконференция от Москва през 2014 г. с цел дискредитирането на Украйна, използвайки известната руска пропаганда, манипулации и лъжи.

И двамата са уличени в руска пропаганда и информационни атаки срещу Украйна.

Източник: Духовний Фронт України


Бел. авт.:

1 Ядосвам се, нервирам се. Леко остарял израз, подобен на „накипява ми”.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal