Начало » Новини » Мнения » Московският Патриарх Кирил за масовите протести: Нашата младеж буквално изпада в безумие; медиите са източници на външно влияние

Московският Патриарх Кирил за масовите протести: Нашата младеж буквално изпада в безумие; медиите са източници на външно влияние

Автор: Александър Иванов

На 31 януари 2021 Московският Патриарх Кирил коментира неразрешените от властите митинги в подкрепа на Алексей Навални и неговите дейности за изобличаване на ръководството на Кремъл в корупция и незаконно многомилиардно богатство.

Нерядко нашата младеж буквално изпада в безумие, губейки всякакви житейски насоки. Трябва да се формират правилни мисли, правилни убеждения, които биха могли да бъдат достоен отпор на всички разрушителни влияния.“ – каза Патриарх Кирил, цитиран от ТАСС.

Г-н Кирил изрази притесненията си от това, че светът все повече се информира, и определи средствата за масова информация, особено телевизията и интернет, като източници на „външно влияние“. „Ако искаме да имаме наистина светло бъдеще за нашия народ, за нашето Отечество, трябва да мислим много в тези особени дни. Помислете как се формира съзнанието на нашите младежи, какви сили влияят на техните сърца и души, как се изгражда информационен поток, който днес поглъща съвременния човек, с какви идеи е изпълнен този поток“ – заключи Патриарх Кирил.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal