Начало » Разни » COVID-19 » Московската Патриаршия моли възрастните да не посещават Храмовете по Рождество Христово | VIDEO

Московската Патриаршия моли възрастните да не посещават Храмовете по Рождество Христово | VIDEO

Автор: Александър Иванов

Московската Патриаршия моли възрастните жители на град Москва и региона да не посещават Храмовете по Рождество Христово, за да се избегне заразяване с коронавирус.

В ефира на предаването Церковь и мир по ТВ канала Россия-24, председателят на Синодалния отдел за външно-църковни отношения при Московската Патриаршия маестро Митрополит Иларион Алфеев заяви, че в повечето региони на Русия няма наложени ограничения за посещаването на Храмове, въпреки че на някои места броят на едновременно намиращите се в тях е ограничен.

Но ние, разбира се, на нашите възрастни вярващи, вкл. тези, които живеят в Москва и в редица други региони на Русия, не им препоръчваме да посещават Храмовете на Рождество Христово, но им препоръчваме да следят богослуженията чрез предавания на живо, ако е възможно. Освен това, за онези възрастни вярващи, които не могат да идват в Храма, се организира домашно посещение от свещеник, който да изповяда съответния човек и да го причасти“ – каза маестро Митрополит Иларион Алфеев.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal