Московската Патриаршия вече призна, че има разделение в руското общество и посочи причината | VIDEO

Превод: Александър Иванов

Налице е разделение в руското общество, което се дължи на липсата на положителни перспективи. Това заяви на 27 януари 2021 в предаването „Новый день“ по ТВ канал „Спас“ Протойерей Максим Козлов, член на Висшия църковен съвет на Московската Патриаршия, коментирайки масовите протести, състояли се на 23 януари 2021 в над 120 руски града и като цяло новия прилив на протести в руското общество.

Според отец Максим на тези протести е проличало, че „монолитността на руското общество е до голяма степен илюзия“. Той смята, че в Русия „не всички са доволни от настоящия обществено-политически климат“, че пандемията и свързаните с нея ограничения влияят върху душевното състояние, но основното е отсъствието на „ясна положителна визия“ за Русия.

Свещеникът смята, че това се усеща най-вече при младите хора. Той подчертава, че хората си задават въпроса как се е случило така, че Русия и нейните граждани на практика са се оказали в глобална изолация през последните години. Той призова поддръжниците на различни възгледи да не се поддават на омраза един към друг и се надява, че Русия все още не е достигнала прага, след прекрачването на който мирното разрешаване на конфликти ще стане невъзможно.

Източник: РІСУ

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal