Начало » Новини » Светът » Молитвена седмица за Европа и молитвен ден за България

Превод: Петя Зарева

За поредна година Европейският евангелски алианс (ЕЕА) кани всички европейски християни да участват в Седмицата на молитвата (WOP), която се провежда от 10 до 17 януари в църквите от целия континент.

В тази връзка Обединени евангелски църкви в България (ОЕЦ) организираха Национална обща молитва онлайн, която се излъчи на живо в неделя вечерта от 17 часа. Молитвеният час започна с хваление, осигурено от сборен екип от талантливите изпълнители на няколко църкви, сред които ЕПЦ „Подуене“ и ЕПЦ „Божий мир“.

Приветствие към евангелските християни от близо и далеч поднесе председателят на ОЕЦ, п-р Румен Борджиев, придружено от гореща молитва за Божията милост и благоволение над народа ни във всички сфери на живота.

Последваха насърчителни слова от духовни лидери от различни деноминации, като п-р Татеос Нигохосян, п-р Благовест Николов, п-р Румен Иванов, п-р Трайчо Стефанов, п-р Теодор Опренов, п-р Венцислав Стойков, п-р Людмил Арсов, п-р Влади Райчинов, п-р Людмил Ятански, п-р Илиян Ефтимов, п-р Цветан Илиев.

Те споделиха кратки послания, в които благословиха всички вярващи в началото на Новата 2021-ва година. Пастирите издигнаха глас на благодарност към Всевишния, като се молеха за народа на България, за мира в света, за недостигнатите хора на планетата, за целостта на семействата и опазване на християнските ценности, както и за успеха на благовестието. Можете да станете съпричастни с това вълнуващо мероприятие и да гледате записа на събитието тук.

Седмицата на молитвата за 2021 г. за Европа, е координирана от Международното библейско дружество и Швейцарския евангелски алианс. Тази година главната тема на молитвената седмица е „Да използваме Библията“.

„В продължение на 8 дни участниците са призовани да изучават Библията и по-специално темите: четене, живот в Христос, споделяне на Благата вест, покана за спасение, размишление върху Словото, опитности в Бога, слушане на проповеди, поклонение.

Томас Бухер, генерален секретар на Европейския евангелски алианс, коментира: „Когато прочетох призива, си помислих: Да, Библията ни отвежда по-близо до Бога, до нашите сестри и братя, нашите съседи и до нашите собствени души. Тя ни вкоренява в нашия създател и в цялото Му творение”.

„Моля се в резултат на тази Седмица на молитвата с нова сила да използваме Божието Слово и то да извърши могъщата си работа в нас и да произведе плодовете, които обещава да донесе“, добавя той.

Седмицата на молитвата на Евангелския европейски алианс е стара традиция, която ни връща към годината след стартирането на Евангелския съюз през 1846 година.

Много европейски евангелски съюзи публикуват ръководство за Седмица на молитвата на собствените си езици и насърчават християните в техните страни да участват в нея.

Източник: Евангелски вестник

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal