Митрополия на Ботсвана: Престави се в Господа от коронавирус отец Георгиос Цифцис

In other languages: GR

Автор: Doxologia INFONEWS

Преподавателската общност към Службата по просвета на Йоханесбург, Свещената Митрополия на Ботсвана, провинция Фрайстаат (Фрий Стейт) и Северозападната провинция на Република Южна Африка скърбят за загубата на любимия учител, преподавател и свещеник отец Георгиос Цифцис, който беше победен от вируса убиец Covid-19.

Отец Георгиoс служи почти 20 години в гръкоезичната образователна служба на Южна Африка, основно в гръцката общност в Блумфонтейн, преподавайки в гръцкото училище – гръцки език, литература и култура. Известно време е служил и преподавал в Колежа Сахети и в гръцката общност в Порт Елизабет в Южна Африка.

През последните 6 години е част от свещения клир като първоначално е служил в Порт Елизабет, а от 2015 г. в Блумфонтейн. Като свещеник е обгрижвал всички християни от своята енория, пропътувал е дори по 500 км за да обслужи и обгрижи духовно и най-отдалечената гръцка къща, за да предложи своята топлина и любов.

Той беше един прекрасен глава на семейството и баща на три прекрасни деца.

Човек с визия и мечти. Много пъти той споделяше с мен всичките си хубави планове, които е реализирал за гръцкото училище, за Църквата, за нейната мисионерска дейност и т.н.

Лека му пръст. Вечна му памет. Споменът за него ще остане жив в нашите сърца завинаги“, пише д-р Георгиос Влахос, координатор по образованието към Генералното консулство на Гърция в Йоханесбург.

Източник: Ελληνική Κοινότητα Καΐρου


Donate to Doxologia INFONEWS: IBAN BG83STSA93000024673844

Follow us on Twitter: @doxologiainews

Follow us on Facebook page: @doxologiainfonews

Join our Facebook group: @doxologiainfonews.group


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎