Митрополитът на Навпакт Йеротей: Не съм имал странични ефекти от ваксината срещу COVID-19 | VIDEO

In other languages: GR

Автор: Александър Иванов

Високопреосвещеният Митрополит на Навпакт и Свети Власий г-н Йеротей (Влахос), първият Архиерей в Гърция, който беше ваксиниран срещу COVID-19, говори пред Mega Tv.

Не бях избран на случаен принцип. Занимавам се с тези въпроси, написал съм книга и съм преподавал в чуждестранни университети по въпроса за молекулярната биология и генетика. В първата вълна на пандемията през април бях назначен като единственият представител, който се зае с този проблем. Прочетох всички научни трудове и стигнах до извода, че тази ваксина е опит за изкупление и освобождаване от тази пандемична буря. Тъй като Архиепископ Йероним не можеше да бъде ваксиниран поради здравословни проблеми, той ме пита дали искам да бъда ваксиниран. Така че бях първият, който беше ваксиниран“ – обясни Митрополитът на Навпакт.

Възможно е да има някои странични ефекти, както се получава при всички ваксини. Но лично аз нямах странични ефекти. Бях ваксиниран в Атина и след това нямах никакви симптоми. До ден днешен нищо ми няма. Пък и да имах странични ефекти, то при всички лекарства има странични ефекти, така че това си е нещо нормално” – продължи той.

Чел съм като любител, не съм лекар. Нямам ясни познания какво ще се случи с Йерархията при ваксинирането. Но вярвам, че каквото и да се случи в обществото, то ще се случи и в Църквата. Много журналисти ми се обадиха. Много духовници и вярващи от чужбина ме потърсиха, за да им разкажа за моя опит с ваксинацията. Все пък съм първият Йерарх в Европа, който е бил ваксиниран срещу коронавирус. Казвам им да не се страхуват, да се ваксинират” – каза Митрополит Йеротей.

Нека всички хора да се отърват от страховете и суеверията, отнасящи се към Средновековието. Тези ваксини са тествани още от 90-те години на миналия век. Бях развълнуван, когато ваксините се появиха за първи път и сто хиляди доброволци бяха нетърпеливи да бъдат ваксинирани в САЩ“ – заключи Митрополитът на Навпакт и Свети Власий г-н Йеротей (Влахос).


DONATION

If you wish, you can support us with your donation. We thank you from the bottom of our hearts!


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎