Митрополитът на Месогея Николай: Не се страхувайте! Имайте доверие на експертите. Във ваксината няма „чип“ | VIDEO

In other languages: GR

Автор: Йордан Георгиев

„Има страх за контрол чрез чип. Не съществува съответна технология за контрол. Най-големият чип е мобилният ни телефон и за това нямаме нужда от него (чипа), понеже всичко става по-добре чрез приложенията отколкото с една наносфера, която евентуално би могла да бъде вкарана в нашето тяло чрез ваксината“, заяви Високопреосвещеният Митрополит на Месогея и Лавреотики г-н Николай относно всеизвестния „чип“ по време на видеоконферентната среща по въпроса за ваксините, на която участва и г-н Сотириос Циодрас – председател на щаба за пандемията в Гърция.

Наносферите или дори и нанороботите не е необходимо да постъпват в тялото чрез ваксината. Те могат да имат много различни функции с напредъка на технологиите“, заяви Митрополит Николай.

Църквата не може да излезе да развее знаме против ваксинирането“, заяви Митрополит Николай.

Митрополитът на Месогея, говори от името на Комисията по биоетика на Еладската Църква на Третото Свещеническо интернет съвещание на тема: „Пандемията Covid-19 и ваксините“, организирано от Свещената Митрополия на Неаполис и Ставруполис.

Той отговори на въпроси относно работата на Комисията, както и на такива, които вдигнаха голям шум относно възможността във ваксините да има „ембрионални клетки“: „Ако някой си постави ваксина, нито ще се спаси, нито ще се вкара в грях. Същото ще стане и ако не си постави ваксина“.

Няма никаква причина да ни осмиват“, заяви Митрополит Николай по отношение на всички онези учени, които Йерарсите призоваха да дойдат в Комисията. „Нашите изводи бяха, че този въпрос не е нито богословски, нито църковен, а здравен въпрос, така че други са компетентни. Не може Църквата да излезе и да развее знаме против ваксинирането“, отбеляза Митролитът на Месогея.

Не бива да сме наивни, но не бива и да сме подозрителни. Трябва да се научим да имаме доверие на всички онези, които имат специални знания“, допълни той.

Митрополитът на Китира Серафим преди време заяви, че негови близки от Италия му били казали, че във ваксините имало клетки от ембриони и това било потвърдено от Ватикана. На тези изказвания Митрополит Николай отговори: „Направихме бегло проучване с времето. Проверихме текстове във Ватикана и т.н. Нашето виждане е, че това не е въпрос, който трябва да касае Свещения Синод на Еладската Църква“.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal