Митрополитът на Буенос Айрес Йосиф е избран за Синодален Митрополит в Светия и Свещен Синод на Вселенската Патриаршия за една година

In other languages: ES – GR

Автор: Йордан Георгиев

Всяка година Светият и Свещен Синод на Вселенската Патриаршия избира определени Митрополити, съгласно редица критерии, които да бъдат Синодални Митрополити за период от една година. По този начин се избира една част от Светия и Свещен Синод на Вселенската Патриаршия, а другата за период от шест месеца.

Тази година за периода от месец март 2021 до месец март 2022 г. е избран Високопреосвещеният Митрополит на Буенос Айрес г-н Йосиф.

На 04 януари 2021 г. Негово Всесветейшество Вселенският Патриарх г-н г-н Вартоломей е изпратил писмо до Високопреосвещения Митрополит на Буенос Айрес, с което го уведомява, че е избран за Синодален Митрополит за период от една година.

Днес в Патриаршията след като беше извършено преструктурирането на Светия и Свещен Синод според установената традиция…. въз основа на старшинството по датата на хиротонията на Иерарсите на Престола и други критерии, Ваше обично Свещенство е избран и призован като Синодален член за период от една година, започващ през март 2021 година.

Следователно, доброволно ви съобщаваме това като ви увещаваме, да поемете с отдаденост тези синодални задължения, които са ви делегирани, служейки с усърдие и търсейки плодотворно сътрудничество за популяризиране на свещените въпроси и интереси на Църквата“, се казва в писмото на Всесветейшия Вселенски Патриарх г-н г-н Вартоломей към Високопреосвещения Митрополит на Буенос Айрес г-н Йосиф.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal