Митрополитът на Ахалкалаки Николай: Ако съм убеден, че ваксината е необходима, ще се ваксинирам. Ваксината не е течен чип | VIDEO

In other languages: GEO

Автор: Александър Иванов

Високопреосвещеният Митрополит на Кумурдо, Ахалкалаки и Кари г-н Николай (Пачуашвили) (Грузинска Патриаршия) участва в предаване по ТВ Rustavi 2. В ефира на предаването Митрополитът каза, че ваксината срещу коронавирус не е течен чип, и че ако той е убеден в необходимостта ѝ, ще се ваксинира.

Не мога да ви изложа конкретно позицията на Грузинската Патриаршия по отношение на ваксинирането, защото тя все още не е заявена. Изправени сме пред много голямо предизвикателство, какво означава ваксинация, имам повече въпроси, отколкото отговори.

Ние не сме специалисти в областта, трябва да чуем специалистите по този въпрос.“ – каза Митрополитът.

Той подчерта, че трябва да бъде гарантиран свободният избор на всеки човек дали да се ваксинира, или да не се ваксинира.

Аз не съм ваксиниран, но ако съм убеден, че е необходима ваксина, ще се ваксинирам. Защо не. Това, че ваксината е течен чип, който ще се инжектира в кръвта – са спекулации.“ – заяви още Негово Високопреосвещенство.

Припомняме, че на 14 ноември 2020 Високопреосвещеният Митрополит на Кумурдо, Ахалкалаки и Кари г-н Николай отслужи Водосвет и, екипиран в специален костюм, благослови болни от коронавирус пациенти в болницата в Тбилиси. Митрополитът беше придружен от негов клирик. И двамата духовници пяха песнопения, които да подкрепят и утешат страдащите боледуващи хора.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal