Начало » Other languages » Македонски » Митрополитот на Пиреја Серафим ќе се вакцинира против коронавирус

Митрополитот на Пиреја Серафим ќе се вакцинира против коронавирус

In other languages: BGGR

Превод: Методиjа Петрески

В петок, 15 јануари во 11:30 ч. ќе бидат вакцинирани против ковид-19 сите жители и вработени на домот за стари лица на Свештената Митрополија на Пиреја.

Поради симболични причини, прво ќе се вакцинира Високопреосвештениот Митрополит на Пиреја г. Серафим, кој е претседател на здружението, кое стопанисува со домот.

Източник: Ἱερὰ Μητρόπολις Πειραιῶς

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal