Министърът на туризма Марияна Николова: Религиозният туризъм е от голямо значение за развитието на България като туристическа дестинация

In other languages: GR

10.01.2021

Според министъра на туризма Марияна Николова религиозният туризъм е от голямо значение за развитието на България като туристическа дестинация за четири сезона.

Министър Николова присъства на неделната литургия в храм „Св. 40 мъченици“ в Сапарева баня, заедно с кмета на община Сапарева баня Калин Гелев, предаде БТА. След богослужението Николова е коментирала важността на поклонническия туризъм, който представлява интерес не само за религиозните туристи, но и за тези, които желаят да се запознаят с културата и историята на страната ни.

Според министъра на туризма, Сапарева баня има възможността и подходящите ресурси, за да предлага разнообразни форми на туризъм през цялата година, а комбинацията им е предпочитана през този сезон.

По време на посещението в общината министър Николова и кметът на града са инспектирали на случаен принцип хотел в СПА – курорта, за да видят дали се спазват мерките за безопасност.

Източник: БНР


DONATION

If you wish, you can support us with your donation. We thank you from the bottom of our hearts!


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎