Начало » Новини » Светът » Киевският Митрополит Епифаний се срещна с ръководството на Центъра за обществено здраве към Министерството на здравето на Украйна

Киевският Митрополит Епифаний се срещна с ръководството на Центъра за обществено здраве към Министерството на здравето на Украйна

Автор: Александър Иванов

На 28 януари 2021 Негово Блаженство Митрополитът на Киев и на цяла Украйна г-н г-н Епифаний се срещна с изпълняващия длъжността генерален директор на Центъра за обществено здраве към Министерството на здравето на Украйна Игор Кузин, и ръководителя на отдела за управление на проекти и международно сътрудничество Олга Хвоздецкая. Това съобщава пресслужбата на Православната Църква на Украйна.

На срещата присъства и Чернихивският Архиепископ г-н Евстратий.

По време на срещата страните обсъдиха настоящата епидемиологична обстановка в Украйна и по света, както и план за мерки, насочени към нейното преодоляване, по-конкретно чрез ваксинация.

Освен това страните обсъдиха възможно сътрудничество и взаимодействие между Църквата и Центъра за обществено здраве в редица ключови области.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal