Киевският Митрополит Епифаний получи Витлеемския огън на мира от Националната скаутска организация на Украйна „Пласт“ | СНИМКИ

Автор: Александър Иванов

След Божествената Литургия на 03 януари 2021, Предстоятелят на Православната Църква на Украйна Негово Блаженство Киевският Митрополит г-н г-н Епифаний получи традиционния Витлеемски огън на мира от представители на Националната скаутска организация на Украйна „Пласт“. Това съобщава пресслужбата на ПЦУ.

Момичета и момчета от организацията разказаха на Митрополит Епифаний за историята на разпространението на този огън и му предадоха светилника.

Днес сме благодарни, че имаме тази светлина на мира – светилник, запален в пещерата на Витлеем, родното място на нашия Господ Иисус Христос. Знаем, че въплътеният Бог дойде на света, за да донесе мир. И тази светлина е символ на мира и Благодатта, които трябва да блестят в душата на всеки човек. Пожелавам си през Новата 2021 година Господ да ни дари всеобщ мир. Нека в нашата украинска държава да надделее справедлив мир, нека тази ужасна недекларирана руско-украинска война да приключи и да преодолеем пагубната коронавирусна болест, която ни разделя. Нека Божието благословение да бъде с всички нас.“ – каза Негово Блаженство Митрополитът на Киев и на цяла Украйна г-н г-н Епифаний.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal