Известният с конспиративните си и фанатични теории Митрополит на Морфу Неофит е призован да даде показания в полицията за нарушенията по време на Литургията за Богоявление в Евриху

In other languages: GR

Автор: Doxologia INFONEWS

Митрополитът на Морфу г-н Неофит, известен с фанатичните си изказвания, обосновани на измислени пропорчества и конспиративни теории, беше призован от Отдела за разкриване на престъпления на полицията в Морфу (на територията на свободен Кипър) да даде показания за Божествената Литургия, отслужена в деня на Богоявление в Евриху в присъствието на много вярващи.

Митрополит Неофит постави под съмнение коронавируса, позовавайки се на комикс за Астерикс, както и опасенията му за ваксината срещу коронавирус, която може да съдържа вещества, които са със „съмнителен“ произход, свързан с конспиративните и фанатични теории, в които вярва.

Припомня се, че конкретната Литургия в Храма на Света Марина и освещаване на водите бяха белязани с голямо напрежение и извънсъдебни глоби на 10 вярващи за неспазване на мерките срещу разпространението на коронавируса и по-конкретно за това, че не са носили предпазни маски и не са спазвали отстояние един от друг.

В същото време тази Литургия е била отслужена от самия Митрополит на Морфу. Освен глоби за вярващите и предстоятелят на Храма е бил глобен, тъй като е отговорен за това, че е позволил присъствието в Храма на повече от 75 души, което представлява нарушение на действащото антиковид законодателство в Кипър.

Полицията с пълното знание на Главния прокурор на Кипър е получила е голям брой свидетелски показания от лица, участвали в Божествената Литургия, докато самият Митрополит на Морфу Неофит е разследван доколко е извършил някакви престъпления.

Очаква се Митрополитът да даде бъде разпитан в рамките на следващите дни и след това преписката да бъде изпратена до Главния прокурор г-н Йоргос Савидис за да реши дали да повдигне обвинение срещу него.

Източник: CyprusTimes.com

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal