Начало » Православна Църква » Нови поместни църкви » Православна Църква на Сърбия » Загребско-Люблянският Митрополит: Опитваме се да осигурим на хората сигурен подслон; всичко изглежда като библейски катаклизъм | VIDEO & СНИМКИ

Загребско-Люблянският Митрополит: Опитваме се да осигурим на хората сигурен подслон; всичко изглежда като библейски катаклизъм | VIDEO & СНИМКИ

In other languages: SRB

Автор: Александър Иванов

Загребско-Люблянският Митрополит д-р Порфирий (Перич) (Сръбска Патриаршия) получи помощта на град Белград, която беше изпратена в Петриня. Това съобщава пресслужбата на Сръбската Патриаршия.

Митрополитът заяви пред агенция Танюг, че е необходимо да се осигури настаняване и сън на хората, загубили домовете си при поредицата земетресения, които удариха Хърватия на 29 и на 30 декември 2020.

Митрополитът каза, че са необходими повече сглобяеми къщи.

Има много възрастни хора. Нощуват в автомобили, не само тези, чиито домове са унищожени, но и тези, които от страх поради постоянно нови земетръси не смеят да нощуват в домовете си“ – каза още той.

Помощта на Белград се състои от 22 сглобяеми къщи, предназначени за семействата, останали без дом.

Митрополит д-р Порфирий изрази благодарност към Сръбската Патриаршия в Белград и към други институции и дарители за тяхната помощ.

Високопреосвещеният Митрополит допълни, че е важно представителите на Църквата да посещават хората по местата, засегнати от земетресенията, за да ги насърчават и утешават със своите грижи, уверявайки, че страдащите не са сами.

Подобно на ковид пандемията, земетресението като едно обикновено природно бедствие, не цели да засегне конкретен човек, то не избира да засегне хора, които се молят примерно по-малко на Бог, или пък не принадлежат към коя да е църква. Всичко изглежда много драматично, като библейски катаклизъм.“ – каза още Загребско-Люблянският Митрополит д-р Порфирий (Перич).

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal