Начало » Новини » Светът » Етиопското Правителство разстреля над 700 вярващи в храма Дева Мария Сионска в Аксум

Етиопското Правителство разстреля над 700 вярващи в храма Дева Мария Сионска в Аксум

Църквата Maryam Tsiyon в Аксум, Етиопия, която твърди, че притежава ковчега на завета, е била атакувана от етиопското правителство по време на гражданска война в региона.

Местните жители вярват, че църквата е била нападната, за да може ковчегът да бъде взет. Съобщава се, че жителите, които се криели в църквата, докато боевете се водели навън, са изведени и убити от бунтовниците. Това се е случило в района на Тигрей в Етиопия, място, което е в непрекъсната война.

Според анализ от Европейската програма за Африка, етиопските национални отбранителни сили ENDF също съобщават, че Църквата „Мариам Цион“ е била атакувана. Местните хора вярват, че целта на нападателите, е да отнесат Ковчега на завета в Адис Абеба. Стотици хора, криещи се в църквата „Мариам Цион“, са били изведени и разстреляни на площада отпред. Броят на убитите хора се отчита като 750″.

Има и кадри, показващи последствията от клането. Показани са някои от хората, които са били убити от военните служители на етиопското правителство. Военните се борят с антикомунистическа въстаническа сила, която контролира региона.

Групата, Народен фронт за освобождение на Тигрей, е отговорна за свалянето на комунизма в Етиопия през 1991 г. Те доминират на политическия фронт, докато не са разформировани като партия след доклади за военни престъпления, предимно от страна на правителството.

Войната между комунистическите бунтовници и ENDF е причина за изселване на хората в региона. В доклад на ООН се посочва, че 4,5 милиона души от местните жители се нуждаят от спешна помощ. Само 77 000 души в Meкеле и 25 хиляди в бежанските лагери Maи Айни и Aди Харуш са получили храна и подкрепа от ООН и нейните партньори.

Източник: Евангелски вестник

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal