ЕКСКЛУЗИВНО: Очаква се новият Митрополит на Италия и Малта да бъде настоящият Митрополит на Испания и Португалия Поликарп

In other languages: GREN

Превод: Йордан Георгиев

В четвъртък на 14 януари 2021 г. Светият и Свещен Синод на Вселенската Патриаршия, който заседава от 12 януари, се очаква да избере за нов Митрополит на Италия и Малта настоящия Митрополит на Испания и Португалия г-н Поликарп.

Според ексклузивката информацията на OrthodoxTimes.gr, Светият и Свещен Синод на Вселенския Престол се очаква да избере Високопреосвещения Митрополит на Испания и Португалия г-н Поликарп, родом от гр. Навпакт (Гърция), за наследник на блаженопочившия Митрополит на Италия г-н Генадий, който се престави в Господа на 16 октомври 2020 г.

Митрополит Поликарп има дълъг опит в Италия, тъй като е служил там от 1990 до 2007 г. до избора му за Митрополит на Испания и Португалия. От 1992 до 2007 е заемал и длъжността протосингел на Митрополията.

Най-вероятно за освободената Митрополитска катедра на Испания и Португалия ще се борят Мелитинският Епископ г-н Максим от Митрополията на Галия и Епископът на Авидос г-н Кирил.


DONATION

If you wish, you can support us with your donation. We thank you from the bottom of our hearts!


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎

ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ