Вселенският Патриарх г-н г-н Вартоломей се ваксинира срещу коронавирус COVID-19: Послание на отговорност, любов и солидарност

In other languages: GR – EN MK

Автор: Александър Иванов

На 28 януари 2021 Негово Божествено Всесветейшество Вселенският Патриарх г-н г-н Вартоломей беше ваксиниран с ваксина срещу коронавирус COVID-19. Това съобщава пресслужбата на Вселенската Патриаршия.

Малко преди обед Патриарх Вартоломей посети Университетската болница ÇAPA в Константинопол, където се случи и ваксинирането му.

Негово Божествено Всесветейшество благодари на медицинския и сестринския персонал на болницата, както и на всички техни колеги по света, за тяхната саможертва в борбата за лечение на пациенти и за подкрепата на техните близки.

Вселенският Патриарх насърчи вярващите да се ваксинират срещу COVID-19 възможно най-скоро, за да се прекрати разпространението на този смъртоносен вирус.

Припомняме, че по рано Негово Божествено Всесветейшество Патриарх Вартоломей заяви в интервю за «ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής» (03.01.2021), че ще се ваксинира срещу коронавируса възможно най-скоро.

Тогава той добави, че това го изисква и напредналата му възраст. Патриарх Вартоломей е на 80 години и принадлежи към уязвимата възрастова група.

Не става въпрос само за необходимост или избор, но и за отговорност спрямо другите хора. Надявам се, че по-голямата част от населението на света скоро ще бъде ваксинирано, за да се прекрати разпространението на смъртоносния вирус. Разбира се, дотогава всички ние трябва стриктно да се придържаме към защитните мерки, за да не се налага да оплакваме нови и нови жертви“ – заяви тогава Негово Божествено Всесветейшество.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal