Вранишковски прв српски владика кој се вакцинираше од Ковид 19 | VIDEO

In other languages: SRBBG

Јован Вранишковски е првиот владика на Српската православна црква кој ја прими вакцината против Ковид 19.

Архиепсикопот на ПОА бил вакциниран денеска во Белград, порачувајиќи дека „многу е важно поради нашите блиски да се грижиме едни за други, заради нашиот сосед, за да не заразиме никого“, објави „Новости“.

– Верувам дека има луѓе кои не се плашат да се заразат себеси, но треба да се вакцинираме заради другите, за да не бидеме тие што ќе заразиме некого – порача г. Јован.

Извор: Religija.mk


DONATION

If you wish, you can support us with your donation. We thank you from the bottom of our hearts!


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎

ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ